© Byggdoktorn  AB / Rakennustohtori OY - 2014  -  FO / Y num: 2658111-4
Made by Dr.Pelle
FRÅGA - BYGGDOKTORN HOME AKTUELLT HISTORIK TJÄNSTER LINKS KONTAKTA OSS

ENERGIDOKTORN

SPARA UPP TILL 70 % PÅ DINA VÄRMEKOSTNADER ! RABATTEN GÄLLER LIVET UT !

Jordvärme

Med över 10 år i branchen kan vi nu se att branschen och marknaden ändrar sig kraftigt. Det är vinna eller försvinna som gäller. Ökad konkurrens har lett till en försämring av kunskapsnivån i allmänhet och ”icke seriösa företag” poppar upp som svampar ur jorden, Internet butiker säljer enbart pumpen utan installation och service. Feldimensionerade pumpar och ej tillräckligt djupa hål kan resultera i att dessa fryser på vintern. Elräkningen blir högre än utlovat. Ansvarsfrågan kan bli ett problem då det finns många underleverantörer. Många på marknaden säljer flera märken varav många är exakt samma produkt, vilket inte gör valet direkt lättare för slutkunden. Storlekar t.ex. 10 betyder nödvändigtvis 10 kW utan tex. 9. Man lovar en ut temperatur på 65 grader utan att kunna bevisa det eller lämna garanti på det. Vi anser att det saknas normer och regler. Vi strävar till att sätta nya ramar för hela branschen och att underlätta för slutkunden. Vi har valt att arbeta med Oilon. Deras produktsortiment är tillräckligt brett för alla tänkbara situationer 5-820 kW med eller utan hetgas(tulistus) etc etc. En äkta inhemsk kvalitets produkt som är mycket flexibel. Vi anser att kunden inte köper en jordvärmepump utan ett komplett fungerande värmesystem som planerats utifrån kundens speciella behov. Detta är alltid vårt utgångsläge när vi gör offert.  

Borrning

Energiborrningen kräver i dag alltid tillstånd. I saneringar söks detta tillstånd skillt, medan det i allmänhet går i bygglovet för nybyggen. Lovförfarandet varierar från en kommun till en annan. i kan sköta lovförfarandet helt, eller bara hjälpa till. Helt enligt kundens önskemål.  

Större fastigheter

Det marknadsområde som växer snabbast i dag är utan tvivel större fastigheter. I synnerhet fastigheter med gammal oljeeldning har mycket att vinna på att övergå till jordvärme helt, eller som ett komplement till det gamla systemet. Återbetalningstiden i sådana fall brukar bli väldgit kort, och många gånger behöver man inte ens höja hyresvederlaget i bolaget för att betala investeringen. Även fjärrvärmen har i dag svårt att stå sig i jämförelse med jordvärme, även om återbetalningstiden i sådana fall givetvis blir aningen längre. Oilons produkter för större fastigheter hör till de absolut bästa på marknaden och med deras hjälp kan vi erbjuda lösningar för alla tänkbara behov.

Hybridlösningar

Olika hybridsystem blir i dag allt populärare. Man kan t.e.x. lämna en fungerande oljepanna kvar, parallellt med jordvärmen. Man kan också komplettera ett jordvärmesystem med solfångare som antingen hjälper till med uppvärmningen av huset, eller endast gör bruksvatten. T.e.x. i hus med utebassäng kan solfångare ofta vara ett väldigt attraktivt allternativ.

Ring Oss !

För dig som har ont om tid kan du fylla i detta formulär så får du en riktgivande offert. Egnahemshus Större fastigheter, Bostadsbolag, Industrier .
Allt under samma tak !   
Pelle Grönroos pelle@byggdoktorn.fi 040  543 82 52	  Mats Lervik mats@byggdoktorn.fi 0400 826 686 Offert !
Offert !